Χωρίς διοίκηση ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης

Χωρίς διοίκηση ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 435/12.10.2011

Προς Υπουργό:

- Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Δυόμιση μήνες έχουν περάσει από τη λήξη της θητείας του Προέδρου του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης και η αδράνεια, που επιδεικνύει το αρμόδιο Υπουργείο, είναι πρωτοφανής. Ο Οργανισμός παραμένει ακέφαλος, χωρίς να έχει οριστεί νέα διοίκηση και με τα προβλήματα και τα ζητήματα να συσσωρεύονται. Αρκετά είναι τα θέματα, που έχουν παγώσει και είναι  πλέον στάσιμα, καθώς απαιτούν έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή. Ο ΟΡΘ, λοιπόν, είναι χωρίς Εκτελεστική Επιτροπή και κανένα κονδύλι, όπως και αιτήματα επενδυτών και φορέων δεν μπορούν να προχωρήσουν.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, που όπως φαίνεται δεν απασχολεί την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, είναι να υπάρχουν νέες καθυστερήσεις στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο και στα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια. Ήδη ο ΟΡΘ έπρεπε να έχει έτοιμες τις προκηρύξεις των 5 διαγωνισμών μελετών για την ανάπλαση του θαλάσσιου μετώπου από το ύψος του Καλοχωρίου έως τη Νέα Μηχανιώνα, οι οποίες μετατίθενται πλέον για το μέλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απελθούσα διοίκηση είχε οριστεί με καθυστέρηση έξι μηνών. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στον ορισμό νέου Προέδρου και να βάλει ένα τέλος στην κωλυσιεργία, που το χαρακτηρίζει.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Πότε προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να ορίσει νέα διοίκηση στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του Οργανισμού;

Απάντηση Υπουργείου